Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ


Πλήρης καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αστυνομικούς εις βάρος των νέων παιδιών.
Τις τελευταίες 24 ώρες αστυνομικοί σταματάνε μαθητές και φοιτητές στις οδούς Καλαμπόκα και Κουντουριώτου υποβάλλοντας τους κυριολεκτικά σε εκτενή ανάκριση και σωματικό έλεγχο,ψάχνοντας τους ίδιους και τις τσάντες τους.
Μετά τις συγκρούσεις και τον ξυλοδαρμό, η κρατική εξουσία έχει προβεί σε μέτρα, που πραγματικά θυμίζουν άλλες εποχές.
Το σύνθημα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" είναι πάλι στην επίκαιρότητα τη στιγμή που το κράτος μέσω των οργάνων καταργεί τις ελευθερίες μας.
Ο εκφασισμός της κοινωνίας μας πρέπει ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Η κυβέρνηση οφείλει τουλάχιστον να σταματήσει άμεσα την προκλητική παρουσία των ΜΑΤ, τα οποία ούτως ή άλλιως πρέπει να διαλυθούν. Φέρνει ακέραιη την ευθύνη για την συνέχιση της έντασης και της βίας.
Η Νεολαία Συνασπισμού καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, εκφράζοντας οργή και αγανάκτηση για την απροκατάλυπτη κρατική βία, αλλά και την συμπαράσταση της για τα θύματα της νέας αυτής μορφής "Χούντας".


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού Χίου
09/12/2008

2 σχόλια:

sotiristheodorou είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12 Κ ΩΡΑ 10 ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Κ ΕΥΣΘΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ.ΑΛΕΞΗ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ.

sotiristheodorou είπε...

12 Δεκ 2008
Δολοφονούν-Καταστέλλουν-Τρομοκρατούν
Και σήμερα δεκάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας. Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα όργιο κρατικής καταστολής και βίας . Με συνεχή ρίψη χημικών, ξύλο σε διαδηλωτές και δημοσιογράφους και αναίτιες συλλήψεις, οι αστυνομικές δυνάμεις επέδειξαν για μια ακόμη φορά το εγκληματικό τους πρόσωπο.


Η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει να κλείνει τα αυτιά της στους νέους και τις νέες που διαδηλώνουν, υπερασπιζόμενοι/ες τα αυτονότητα δικαιώματά τους. Νομίζει ότι με τη βία και την καταστολή θα μας τρομοκρατήσει, θα μας κάνει να ξεχάσουμε τη δολοφονία και να κλειστούμε φοβισμένοι/ες στα σπίτια μας.

Αντί να ακούσει τα αιτήματα μιας ολόκληρης γενιάς , η κυβέρνηση συνεχίζει την εμπρηστική της πολιτική και δεν δείχνει σε καμία περίπτωση έτοιμη να παραδεχτεί τις εγκληματικές της ευθύνες. Χρειαζόμαστε μια συνολική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, μια συνολική κοινωνική και πολιτική ανατροπή.
Η γενιά μας δεν τρομοκρατείται, δεν ενσωματώνεται. Οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων θα δώσουν στην κυβέρνηση την απάντηση που της αξίζει.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
12/12/2008