Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Για τη συνεργασία ΕΛ.ΑΣ-Χρυσης Αυγής το Σάββατο 9/5

Όσα συνέβησαν το Σάββατο 9/5 στο κέντρο της Αθήνας καταδεικνύουν με το χειρότερο τρόπο την άγαστη συνεργασία μεταξύ της ελληνικής αστυνομίας και φασιστικών ομάδων. Οι δεύτερες, με την πλήρη κάλυψη και τη συνενοχή των αστυνομικών δυνάμεων και προσποιούμενες τις "επιτροπές πολιτών" (!) , με λοστούς, μαχαίρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες επιτέθηκαν σε μετανάστες και αλληλέγγυους αγωνιστές.

Οι φασιστικές αυτές επιθέσεις ακολούθησαν τις επιχειρήσεις-σκούπα της αστυνομίας ενάντια σε μετανάστες και τροφοδοτούνται από τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως εγκληματίες. Την ίδια στιγμή, μόνο αθώα δεν είναι και συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε που προπαγάνδιζαν τις προηγούμενες μέρες τις εν λόγω ρατσιστικές συγκεντρώσεις ως "συγκεντρώσεις αγανακτισμένων πολιτών" ενάντια στην υποβάθμιση της Αθήνας.

Γεγονότα όπως αυτά του Σαββάτου, αλλα και της 2 Φλεβάρη 2008, όπου και πάλι η αστυνομία άφησε τους χρυσαυγίτες ελεύθερους να μαχαιρώνουν διαδηλώτες, δεν αφορούν μόνο την αριστερά που έδωσε το παρόν το Σάββατο, αλλά αφορούν συνολικά την κοινωνία, στο βαθμό που υφίσταται παρακρατικές ομάδες υπό την αιγίδα της αστυνομίας, αλλά και απειλούνται ανθρώπινες ζωές .
Τέλος θα μπει από την οργανωμένη και συλλογική δράση της νεολαίας και των εργαζομένων, από τους κοινούς αγώνες ελλήνων και μεταναστών ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, για ίσα δικαιώματα και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών-τριών.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

1 σχόλιο:

Andriou είπε...

Μα μήπως και η αστυνομία δεν΄είναι ένα ακόμα φασιστικό γκρούπ;