Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ_Το Ισραήλ δολοφονεί ξανά!!!

Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας ο βομβαρδισμός της Γάζας !!!

Ο βομβαρδισμός της Γάζας μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ως ένα από τα σύγχρονα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατοχής, συντόμευσαν τη φυσική εξόντωση εκατοντάδων Παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα, μιας και η εξόντωση έχει αρχίσει καιρό τώρα με τους συνεχιζόμενους αποκλεισμούς μεταξύ των άλλων, την εισαγωγή φαρμάκων και νοσοκομειακού υλικού. Ισραηλινά αεροσκάφη και ελικόπτερα με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Ισραήλ και την υποστήριξη των ΗΠΑ, βομβάρδισαν αδιάκριτα στα παλαιστινιακά εδάφη της Γάζας με στόχο να κάμψουν την αγωνιστικότητα και την επιμονή του λαού αυτού για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Αφού βομβάρδισαν οι Ισραηλινοί για μια εβδομάδα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου 3/1 και χερσαία εισβολή και υπό τη γνωστή δικαιολογία ότι χτυπάνε στόχους της Χαμάς ισοπεδώνουν πολυκατοικίες, φαρμακαποθήκες, τα τούνελ που αποτελούν τη μόνη δίοδο για την εισαγωγή των βασικών αγαθών στη Λωρίδα όπου ζουν 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι χωρίς καμιά δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο λόγω του πολύμηνου αποκλεισμού που έχει επιβάλλει το Ισραήλ. Το αιμοχαρές καθεστώς του Ισραήλ προωθώντας τα σχέδια των ΗΠΑ για τη νέα Μέση Ανατολή, δε διστάζει να καταπατήσει κάθε νομιμότητα φτάνοντας και σε σημείο να διεμβολίσει σκάφος που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια σε διεθνή ύδατα.

Έβδομη μέρα βομβαρδισμών με πάνω από 420 νεκρούς (ανάμεσά τους πολλά παιδιά) και χιλιάδες τραυματίες ο παλαιστινιακός λαός πληρώνει την επιμονή του στην αντίσταση. Μέχρι στιγμής οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παρά την αντιπολεμική φρασεολογία, δεν πήραν καμία έμπρακτη πρωτοβουλία για την άμεση καταδίκη του Ισραήλ καταδεικνύοντας την ευθυγράμμισή τους με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, περιορίζομενες σε εκκλήσεις για «παύση των εχθροπραξιών απ' όλες τις πλευρές».

Οι εργαζόμενοι και οι νέοι στη χώρα μας οφείλουν να πιέσουν με κάθε τρόπο δυνατό, την ελληνική κυβέρνηση μέσα από όλους τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς για την άμεση παύση των Ισραηλινών βομβαρδισμών και την άρση του αποκλεισμού.
Με αφορμή τα τραγικά αυτά γεγονότα, επανέρχεται στην επικαιρότητα η ανάγκη για την αλληλεγγύη των λαών, για την ειρήνη που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί ο δυτικός καπιταλισμός.

Για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή πρέπει να υπάρξει και δικαιοσύνη στο παλαιστινιακό. Να υπάρξει ένα κράτος παλαιστινιακό, ανεξάρτητο, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kai oi kaimenoi oi palestinioi ti nomizoun oti mporoun na kanoun sto israel me autes tis pseutorouketes.. Exoun ginei ki autoi fanatismenoi.. Ena einai to zitoumeno.. Aneksartito palestiniako kratos!