Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Δολοφονική επίθεση κατά της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα


Το βράδυ της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου, η γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων Κωνσταντίνα Κούνεβα, έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι, έξω από το σπίτι της στα Α. Πετράλωνα.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και ενάντια στις σκληρές αντεργατικές συνθήκες, όπως και στις απολύσεις εργαζομένων. Οι συνεχείς παραστάσεις του Σωματείου στην επιθεώρηση Εργασίας, στο Υπουργείο Απασχόλησης, στη ΓΣΕΕ και στο Εργατικό Κέντρο για την τρομοκρατία και ασυδοσία της εργοδοσίας και η μαχητικότητα της ενόχλησε την εργολαβική εταιρεία που δούλευε και που έχει κρατικούς πελάτες, όπως ο ΗΣΑΠ και η ΕΒΟ.

Η Κωνσταντίνα νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό», σε κακή κατάσταση, με σοβαρές και μόνιμες, απʼ ό,τι φαίνεται, βλάβες στην υγεία της. Το γεγονός ότι ήταν μετανάστρια από τη Βουλγαρία και γυναίκα, κάνει την περίπτωση ακόμα πιο χαρακτηριστική του κλίματος τρομοκρατίας προς κάθε κατηγορία εργαζομένων που θεωρείται πιο αδύναμη και ευάλωτη.

Υπάρχει ανάγκη για οικονομική στήριξη. Ο λογαριασμός είναι :

5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUΝEVA KOSTADINKA NIKOLOVA


Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!

διαβάστε περισσότερα στο indy.gr και στην ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: